به گزارش سافت گذر، شرکت Anki که معمولاً اسباببازیهای رباتی تولید میکند، هفته پیش اعلام کرد در خط تولید محصولات خود تغییراتی ایجاد کرده و قرار نیست دیگر ربات بسازد. البته این کمپانی وعده داده همچنان به کاربران کمک کند تا از رباتهایشان استفاده نمایند.
اما چه چیزی باعث شرکت Anki با سابقه درخشان در زمینه تولید ربات، این صنعت را رها کند؟ دلایلی برای این اقدام وجود دارد.
قیمت بالای رباتها
جاروبرقیهای رباتی معمولاً آنطور که افراد میخواهند کار نمیکنند و رباتهای اسباببازی نیز قیمت بالایی دارند بنابراین مشتریان اینگونه فکر میکنند که چرا باید برای وسیلهای که قرار است ماهها در طاقچه بماند و خاک بخورد بیش از 100 دلار پول داد؟!!!.
امروزه ربات Mekamon (محصول شرکت Reach Robotics) که در فروشگاههای اپل وظیفه نشان دادن ویژگی واقعیت افزوده در آیفونها را بر عهده دارد، اگرچه برای این کمپانی فایده داشته ولی قیمت اولیه آن بسیار زیاد بوده است.
کارکنان این کمپانی پس از دریافت اولین بودجه، برای بازگرداندن پول، مجبور بودند روزانه 18 ساعت کار کنند. جان ریس، مدیر تولید Reach Robotics میگوید:«« دوست داشتم حداقل یک بار ورزش موج سواری را تجربه کنم که خوشبختانه این اتفاق هم افتاد. به عنوان کسی که در یک شرکت استارتاپی کار میکنم، کاملاً شرایط را درک کردم و دست به این انتخاب زدم»».
وقتی شرکت آماده ساخت ربات بود، برخی مشکلات اولیه ادامه یافت و تولیدکنندگان مجبور شدند 20 محصول اول خود را تماماً با دست بسازند. جالب اینکه برای آزمایش امنیت نسخههای ساخته شده، بسیاری از مدلهای دستساز باید در نهایت خراب میشدند.
حالا برای توجیه قیمت، شرکت Reach Robotics برای بازههای زمانی دراز مدت فکر میکند. اگرچه Mekamon وارد خط تولید دوم خود شده ولی کمپانی سازنده همه محصولات نسل اولیه را همچنان پشتیبانی میکند بنابراین اگر یک ربات امروزی Reach Robotics را بخرید، وقتی مدل جدیدتر آن میآید، نسخه قبلی، قدیمی نمیشود.
به علاوه، به وسیله بروزرسانیهای مختلف و از طریق اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند، این شرکت رباتهایش را همیشه بروز نگه میدارد.
رباتها خیلی زود از مد میافتند
شرکت آمریکایی تولیدکننده ربات به نام Sphero، به علت اینکه یکی از محصولاتش طرفداران خود را از دست داده بود، مجبور شد همکاریاش را با کمپانی Disney پایان دهد. به علاوه، اگرچه رباتهایی مانند BB-8 و Lightning McQueen فروش خوبی داشتند و فیلمهای مربوط به آنها همچنان در حال پخش در سینماها بودند ولی دیگر کسی سراغشان نمیآمد.
در نتیجه، Sphero تصمیم گرفت رباتهایی برای مدارس تولید کند زیرا میداند این حوزه هیچگاه کساد نمیشود و اصطلاحاً امتحان خود را پس داده است.
این کمپانی میگوید:«« ما در Sphero تقریباً جایگاه نخست تولید رباتهای تحصیلی را در اختیار داریم به طوری که با 40000 معلم رشتههای مختلف در 20000 مدرسه همکاری میکنیم. تا به امروز 1.4 میلیون دانشآموز نسبت به محصولات ما نظر مثبت داشتهاند و توانستهاند در رشتههای مرتبط با رایانه و علوم، از این رباتها استفاده کنند. ما یک تیم داریم که فقط با معلمان کار میکنند تا بتوانند Sphero را وارد کلاسهای درس نمایند»».
اگر Sphero طرز تفکر خود را تغییر میداد، میتوانست محصولات تحصیلی بسازد که سالها پدران و مادران را جذب خود میکرد.
به رباتها اطمینان نداریم
دلیل دیگری که چرا رباتها را به خانههای خود نمیآوریم این است که به آنها اعتماد نداریم. تقریباً اکثر رباتهای امروزی هم به اینترنت وصل هستند و هم با انسان صحبت میکنند بنابراین نمیتوانیم آنها را موجوداتی امن بدانیم.
چند سال پیش، یک شرکت برای اینکه نشان دهد برای کار کردن با رباتها، حتماً نیاز نیست آنها امن باشند، محصولش را برای نمایش دادن روی صحنه برد ولی یک هکر توانست کدهای مربوطه را باز کند و مشکلاتی در زمینه کارایی آن به وجود آورد. همین میتواند مثال خوبی باشد که نشان دهد هر غریبهای میتواند با چند کلیک، کنترل ربات را بر عهده بگیرد.
معمولاً هر سال و زمان جشن سال نو، هشدارهای زیادی درباره ندادن ربات به عنوان هدیه به کودکان منتشر میشود. در این بین، شرکتهایی نظیر Anki، Sphero و Reach Robotics اگرچه تمام جوانب احتیاط را رعایت میکنند ولی نگرانی والدین هم کاملاً بجاست.
رباتها کارایی لازم را ندارند
در فیلمهای تخیلی، رباتها همه کار میکنند ولی واقعیت آن است که این وسایل میتوانند فقط یک کار را به انجام برسانند.
البته برخی محصولات Anki میتوانند چند کار را انجام دهند که البته زیاد هم پیچیده نیستند. این را هم اضافه کنیم که به غیر از خندیدن، همه این کارها را با برخی دستیاران هوشمند نیز میتوانید انجام دهید.
در پایان اشاره کنیم که اگر کاربریهای رباتها افزایش یابند، مطمئناً افراد بیشتری برای خرید آنها رغبت خواهند داشت.
منبع: techradar.com